A peoplography portfolio
Blog.jpg

Blog

Wat ik ongeveer kwijt wil, over fotografie en de rest.

Stapjes vooruit

Ik heb werkelijk geen idee hoe ik deze post moet beginnen, dus doe ik het maar even zo.

Zoals eventueel zichtbaar, als je een kijkje neemt, heb ik mijn website maar weer eens over de kop gegooid. Eens in de zoveel tijd kom ik op zo'n punt dat ik me af zit te vragen wat ik met fotografie wil. Omdat ik niet met fotograferen ga stoppen ga ik vervolgens op zoek naar een plek om weer te beginnen. In dit geval was dat mijn website.

De lay-out is anders, de foto's komen wat meer direct naar voren. Althans... Dat hoop ik! Dat is echter niet het enige! In mijn poging om precies in het grijze gebied tussen amateur en professional te gaan zitten heeft mijn website nu een echte cliëntensectie. Hier kunnen mensen, voor wie ik zo af en toe op vrijwillige basis foto's schiet, hun collectie bekijken, downloaden e.d. in een afgeschermde omgeving. Ik vond het wel een goed plan, dus zo geschiedde.

Wordt het dan niet eens tijd om serieus een clientèle te gaan opbouwen en dat soort dingen? Mjah... Misschien wel, maar dan loop ik gelijk met het idee van alles te moeten en wakkert mijn latente faalangst natuurlijk ontzettend aan! Althans, daar ben ik bang voor. ~heb je het al!~ Mmm... Als ik daar al bang voor ben... Dan zou ik dat dus eigenlijk moeten doen. Ik ga er wel even met mensen over sparren, achter de schermen.

Dan nog even wat. Fotografie-inhoudelijk durf ik heel goed mijn grenzen op te zoeken en te verleggen. Ongeveer een jaar geleden heb ik via via contact gehad met een stel dat interesse had in een shoot. Klein detail, naakt was dan wel de bedoeling. We zijn daar met z'n drieën over in gesprek gegaan en vonden de klik goed genoeg om het idee door te zetten.

Een dik jaar later heeft deze shoot dan uiteindelijk plaats gevonden. De samenvatting schrijft als volgt: Superleuk om te doen, maar ook intensief (eerste keer dat ik een stel schiet, en dan nog zonder kleding ook). Het was uiteindelijke een relaxte middag en heeft hele mooie foto's opgeleverd, waaronder (op een bepaalde manier) de beste die ik tot nu geschoten heb.

Qua einde ben ik ook inspiratieloos, doei!

 

Wouter OudComment