A peoplography portfolio
Blog.jpg

Blog

Wat ik ongeveer kwijt wil, over fotografie en de rest.

Free stuff!

Vandaag kwam ik een kleine rel tegen. Deze rel ging over een fotograaf die via haar website lesvideo's en photoshopacties e.d. verkocht. In de 'terms & conditions' die je moet accepteren om iets te kunnen kopen staat namelijk onder andere het volgende opgenomen:

"You may not produce any videos in the form of a photography and/or post-processing workshop/tutorial either for sale and/or free for two(2) years from the time that you signed up for a workshop. Even if you cancel your workshop you are still held to this two year condition.

You may not produce any Photoshop actions or Lightroom presets either for sale or free away for two(2) years from the time that you download your first one."

Ik ken haar niet, ik nooit iets van haar gekocht en als ze zo zaken wil doen zal ik haar niet tegenhouden. Ik weet alleen wel dat ik het niet eens ben met deze manier van werken, dus: Photoshop actions (<- klikbaar). Deze set acties gebruik ik zelf in Photoshop voor het retoucheren van mijn portretten.

Dubbelklik op het bestand om het te installeren, daarna vind je ze in het actiepaneel. Heb je vervolgens geen idee waar je naar kijkt? Het internet is een bron van informatie, Phlearn (<- klikbaar) heeft bijvoorbeeld een heleboel gratis lessen online staan. Kom je er helemaal niet uit, dan mag je mij ook om hulp vragen natuurlijk.

Wouter OudComment