A peoplography portfolio
Blog.jpg

Blog

Wat ik ongeveer kwijt wil, over fotografie en de rest.

Hersenspinsels #1 - Fightclub is open

Goed, het is eerste kerstdag. Ik heb nagedacht... Over dingen, veel dingen. Niet alleen fotografische dingen. Daar ben ik wel begonnen, maar ik kwam uiteindelijk vandaag uit op de volgende vraag. Wie is mijn grootste vijand?

Ik kon maar een antwoord bedenken, ik. Hoe dan? Heel makkelijk eigenlijk, angst en depressie. Ja, therapie is er al geweest en heeft ook wel geholpen. Nu weet ik namelijk dat deze twee het grote probleem zijn. Het langere antwoord is dan natuurlijk dat ik een enorme aansteller ben, daar wil ik je best een beetje gelijk in geven. Soms kan ik ook best om mezelf lachen, zoals tijdens het schrijven van dit stukje. Vaak genoeg echter ook niet, omdat ik mezelf er van overtuigd heb dat ik het niet kan.

Wat het, hoe het!? Doe eens specifiek! Sorry, kan ik niet. (Hahaha) "Laat maar, ik kan het toch niet..." is een gedachte die heel diep in mijn grijze massa verstopt zit. Niet de enige trouwens, maar wel de belangrijkste. Als ik me goed voel zit die gedachte te huilen in een hoekje, als ik me slecht voel zit ik te huilen in een hoekje. Hoera, tijd voor het G-schema!

Gebeurtenis - Gedachte - Gevoel - Gedrag - Gevolg, als ik het me goed herinner. Dan beginnen we bij ....

Ik zit me nu even af te vragen of ik überhaupt door moet gaan met het schrijven van deze post, want guess what!? Ik kan het toch niet. Nou ik, stap maar op de faaltrein. Je schrijft mooi door.

.... Ehm, waar zal ik beginnen. Wakker worden? Dat gebeurd toch wel. Zou knap zijn als ik mezelf er van overtuig dat ik dat niet kan. Ga ik mezelf daartoe uitdagen? Meh... Neuh... Dan moet ik toch terug naar fotografie.

Hoe gaat ik geloven dat ik goede foto's maak? Gebeurtenis: Iets met een foto, meestal het openen van de foto in Lightroom - Gedachte: Ik kan ...

Ja jong, kutlul! Doe nou even je best. Die gedachte als baseline hebben is vals spelen. Alsof je dat ook denkt bij elke foto. je hebt jezelf nu gewoon overtuigd dat dit het enige is dat je kunt denken.

Gedachte: Dit vind ik geen goede foto. - Gevoel: ... Mmm, grappig. Ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik voel als ik zo'n gedachte heb. Tja... Dan stopt deze post eerder dan ik zelf had verwacht. Ik denk dat er maar een ding op zit, verse foto's maken om een gedachte-experiment met mezelf te kunnen doen.

DOEI

Wouter OudComment