A peoplography portfolio
Blog.jpg

Blog

Wat ik ongeveer kwijt wil, over fotografie en de rest.

Verandering van spijs...

Zo zeg, de tijd vliegt... Ik ben weinig steken verder ondertussen. Het werd winter, de motivatie vertrok naar het zuiden en ik wist niet zo goed wat ik met fotografie moest.

Dat laatste is niet helemaal waar. Ik wist het wel, maar had gewoon geen zin! 

De zin begint weer terug te komen, want ik heb maar een nieuwe camera besteld. Immers, verandering van spijs doet eten. 

Dus de komende tijd ga ik weer proberen projectjes te doen. Ik heb al wat dingetjes in de week liggen en heb nog wat ideeën af te maken en uit te werken. 

Als de camera er is praat ik verder, want de levertijd is momenteel nog een tikje onbekend. 

Wouter OudComment
2017...

Ik had een fantastische post gemaakt om het nieuwe jaar in te luiden, maar mijn computer heeft dingen niet goed gedaan en nu zijn alle woorden weg... De korte samenvatting is als volgt:

Ik heb dingen gedaan, ik ga dingen doen... Ik weet niet echt hoe of wat. Nieuwe fotoserie: "Husk II" Ik word genekt door mijn perfectionisme, maar ga wel lekker mensen benaderen... Dikvoormekaar, einde bericht!

Gelukkig nieuw jaar!

Wouter OudComment
Stapjes vooruit

Ik heb werkelijk geen idee hoe ik deze post moet beginnen, dus doe ik het maar even zo.

Zoals eventueel zichtbaar, als je een kijkje neemt, heb ik mijn website maar weer eens over de kop gegooid. Eens in de zoveel tijd kom ik op zo'n punt dat ik me af zit te vragen wat ik met fotografie wil. Omdat ik niet met fotograferen ga stoppen ga ik vervolgens op zoek naar een plek om weer te beginnen. In dit geval was dat mijn website.

De lay-out is anders, de foto's komen wat meer direct naar voren. Althans... Dat hoop ik! Dat is echter niet het enige! In mijn poging om precies in het grijze gebied tussen amateur en professional te gaan zitten heeft mijn website nu een echte cliëntensectie. Hier kunnen mensen, voor wie ik zo af en toe op vrijwillige basis foto's schiet, hun collectie bekijken, downloaden e.d. in een afgeschermde omgeving. Ik vond het wel een goed plan, dus zo geschiedde.

Wordt het dan niet eens tijd om serieus een clientèle te gaan opbouwen en dat soort dingen? Mjah... Misschien wel, maar dan loop ik gelijk met het idee van alles te moeten en wakkert mijn latente faalangst natuurlijk ontzettend aan! Althans, daar ben ik bang voor. ~heb je het al!~ Mmm... Als ik daar al bang voor ben... Dan zou ik dat dus eigenlijk moeten doen. Ik ga er wel even met mensen over sparren, achter de schermen.

Dan nog even wat. Fotografie-inhoudelijk durf ik heel goed mijn grenzen op te zoeken en te verleggen. Ongeveer een jaar geleden heb ik via via contact gehad met een stel dat interesse had in een shoot. Klein detail, naakt was dan wel de bedoeling. We zijn daar met z'n drieën over in gesprek gegaan en vonden de klik goed genoeg om het idee door te zetten.

Een dik jaar later heeft deze shoot dan uiteindelijk plaats gevonden. De samenvatting schrijft als volgt: Superleuk om te doen, maar ook intensief (eerste keer dat ik een stel schiet, en dan nog zonder kleding ook). Het was uiteindelijke een relaxte middag en heeft hele mooie foto's opgeleverd, waaronder (op een bepaalde manier) de beste die ik tot nu geschoten heb.

Qua einde ben ik ook inspiratieloos, doei!

 

Wouter OudComment
Updatetje zoveel...

Hoi! Ik leef nog. Sterker nog, het gaat best prima momenteel. 32 tot 36 uur in de week aan het werk als ambtenaar (jajaja... ambtenaar), dus druk druk druk...Dat betekent automatisch dat ik minder intensief met fotografie bezig ben, helaas.

Maar goed, het staat niet stil. Nieuw glaswerk, nieuw flitswerk, nieuwe inspiratie en een aantal weken vrij. Dat betekent dat ik weer mensen kan fotograferen (de oefening kan ik ook wel gebruiken).

Een van de stijlen waar ik mee wil oefenen is die van Dylan Patrick (zoek maar op), dat betekent dat ik mensen zoek die het aandurven om buiten gefotografeerd te worden, in een studio setting.

Daarnaast wil ik mijn ministudio ook weer in gang slingeren, dus iedereen die een foto wil in stijl van mijn huidige profielfoto mag me aan m'n digitale broek trekken.

Wouter OudComment
Goed doel met een zwart randje

Zoals jullie misschien wel of niet weten, ben ik moderator op het forum van Tweakers.net. Ik hobbel daar digitaal rond in het Foto & Video subforum, om de  users in het gareel te houden. Hoeveel tijd dat kost? Niet veel, want fotografen zijn lieverds!

Afgelopen weekend werd er echter een topic geopend met een verzoek. Dit verzoek kwam van een vader die net z'n pasgeboren zoontje verloren was.

Ze hadden slechts één foto waarop hij z'n beide oogjes open had, maar dat was op een moment dat hij helemaal onder de slangen en pleisters zat. Het verzoek was dan ook of iemand in Photoshop die slangen en pleisters weg kon werken.

Gezien ik de laatste tijd aardig vaardig ben geraakt in het retoucheren in Photoshop, wilde ik de uitdaging wel aan gaan. Al wist ik niet of het me zou lukken.

Nadat ik de bewerkte foto terug had gestuurd bleef het even stil. Vanmiddag ontving ik echter onderstaand bericht: 

Dag Wouter,

Ik kan je niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar we je zijn! Dit geeft ons heel erg veel steun!

Bedankt!

~ouders

Soms kun je met een paar uur tijd en een beetje moeite andere mensen een grote dienst bewijzen. Zegt het voort!

Wouter OudComment
Free stuff!

Vandaag kwam ik een kleine rel tegen. Deze rel ging over een fotograaf die via haar website lesvideo's en photoshopacties e.d. verkocht. In de 'terms & conditions' die je moet accepteren om iets te kunnen kopen staat namelijk onder andere het volgende opgenomen:

"You may not produce any videos in the form of a photography and/or post-processing workshop/tutorial either for sale and/or free for two(2) years from the time that you signed up for a workshop. Even if you cancel your workshop you are still held to this two year condition.

You may not produce any Photoshop actions or Lightroom presets either for sale or free away for two(2) years from the time that you download your first one."

Ik ken haar niet, ik nooit iets van haar gekocht en als ze zo zaken wil doen zal ik haar niet tegenhouden. Ik weet alleen wel dat ik het niet eens ben met deze manier van werken, dus: Photoshop actions (<- klikbaar). Deze set acties gebruik ik zelf in Photoshop voor het retoucheren van mijn portretten.

Dubbelklik op het bestand om het te installeren, daarna vind je ze in het actiepaneel. Heb je vervolgens geen idee waar je naar kijkt? Het internet is een bron van informatie, Phlearn (<- klikbaar) heeft bijvoorbeeld een heleboel gratis lessen online staan. Kom je er helemaal niet uit, dan mag je mij ook om hulp vragen natuurlijk.

Wouter OudComment